Kjegletoppen – idyll ved sjøen


Hyttefeltet Kjegletoppen ligger flott til i Os sin skjærgård, sørvest på øya Skorpo, med Korsfjorden mot nord og Bjørnefjorden mot vest. Kjegletoppen er perfekt for barnefamilier, fiskeinteresserte og folk som virkelig elsker friluftslivet. Øya har en vakker lagune, der badeplassen har skjellsandbunn. Skorpo har også en gammel park med flotte turstier. Tar du båten lenger ut i fjorden, kan du fange krabbe. Eller bare bli på land, om du er en landkrabbe? For det er lett å elske Kjegletoppen, selv om man ikke kan sette sjøbein.

Skorpo Hyttefelt - Solhytten

Idyllisk beliggenhet med sjøutsikt!

Den tidligere prakteiendommen til skipsmegler Fridtjov Sundt ble lagt ut for salg etter hans død, med en klausul om å selge til en forening eller institusjon som ville drive feriehjem. Den Norske Postorganisasjon fikk tilslaget etter hard konkurranse med Bergens Seilforening. Kjøpekontrakten ble signert 9. april 1923, og stedet ble åpnet for feriefolk 15. mai samme år. Eiendommen var på ca. 280 mål kupert skogkledd terreng med turstier, hager, strandsone med svaberg og sandstrand. Det var her sositeten i Bergen holdt til på sommeren i gamle dager for rekreasjon og underholdning.

Hver hytte har to parkeringsplasser på Norstrøno. Derifra kommer en seg lett ned til egen båtplass ved betongflytebryggen. Skorpo ligger kun en kort, innaskjærs båttur unna. Her i Teinevikjo er det tilrettelagt en flott marina med solid bølgebryter, som garanterer at båtene ligger like trygt sommer som vinter. Hver hytte har egen båtplass her, og i tillegg er det gjesteplasser til venner og familie som kommer på besøk. Det skal også bygges opp ett anlegg i Teinevikjo med naust og naustboder. Alt er lagt tilrette for at du enkelt skal komme deg fra fastlandet til hytten.

Beliggenhet

Kjøretid fra Bergen sentrum til båtplass i Norstrøno er ca. 25 – 30 minutter. Deretter er det bare en kort, innaskjærs båttur ut til Skorpo. Hyttefeltet ligger flott til på sørvest-siden av øyen.

Hver hytte har båtplass på Skorpo og fastland, og i tillegg to parkeringsplasser på Norstrøno.

Fasiliteter

Utsikt //  Fiskemulighet //  Innlagt strøm //  Innlagt vann //  Turterreng

Sted: Skorpo Sørvest, Os

BRA: 69 – 80

Antall soverom: 3

Pris: fra: 3 895 000,-

Skorpo 5218 Nordstrøno

Willy Mjåtvedt

Salg Bergen

mjaatvedt@solhytten.no
55 10 44 60 / 908 61 244